Biobu van Ekobo

Nieuw in ons assortiment zijn de bamboe producten van Ekobo. We zijn hier erg blij mee en ook trots op, want zowel de producten van bamboe zijn prachtig als ook de ethiek van Ekobo. Het maakt ons erg blij om te zien dat een bedrijf als Ekobo de keuzes maakt die ze maakt. Lees er hieronder meer over.







Ekobo is gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van woonaccessoires van bamboe. Dit doen ze al sinds 2003. Ekobo doet rechtstreeks zaken met 'bamboedorpen' en kleine ateliers en vakmensen. Ze steken in op langere-termijnrelaties en zorgen voor een evenwichtige verdeling van werk voor de handwerklieden gedurende het jaar. Zo hebben zij de kans om het werk te combineren met het gezin en om andere opdrachten aan te nemen, als ze dat wensen.
De samenwerking met Ekobo zorgt er verder voor dat de oude kennis over bamboe bewaard blijft en dat er lokaal werkgelegenheid wordt gecreëerd. Gezinnen blijven bij elkaar omdat ouders niet naar grotere steden hoeven te trekken om werk te vinden. 

Wanneer een product van Ekobo voor de ambachtsmensen niet voldoende inkomsten genereert wordt het product niet in productie genomen of het ontwerp wordt gewijzigd. Ekobo geeft prioriteit aan een eerlijk inkomen voor de ambachtslieden terwijl tegelijkertijd naar een hoge kwaliteit wordt gestreefd.


Verder helpt Ekobo bij het opzetten van ateliers en het onder de knie krijgen van benodigde vaardigheden bij ambachtslieden. Het lokale team van Ekobo probeert bewustzijn te creëren op het vlak van arbeidsomstandigheden, zonder culturele gebruiken of sociale systemen te wijzigen. Deze onafhankelijke ateliers hebben grote vooruitgang geboekt op het vlak van het uitbannen van kinderarbeid, afvalscheiding, recycling, verpakkingsmateriaal en kwaliteit van licht en lucht. 




Naast de keuze voor eerlijke arbeidsomstandigheden en een fair loon kiest Ekobo ook voor het milieu. Bamboe is een van de snelst hernieuwbare grondstoffen, het groeit erg snel zonder dat gebruik van pesticiden, herbiciden en bemesting nodig is. 

De producten worden in de dorpen in gerecycled verpakkingsmateriaal verpakt en zo optimaal mogelijk vervoerd per boot in plaats van per vliegtuig.



De bamboe producten worden gemaakt van bamboerepen,  hars gemaakt van pulp van cashewbomen, steenpoeder, rivierslib, en bamboezaagsel.

Nieuwsgierig hoe Ekoboproducten worden gemaakt? Klik dan door naar onze shop voor een video. Je kunt de Ekobo producten daar ook bestellen.



Reacties